Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες,

σας πληροφορούμε ότι από τη Δευτέρα 17/10/2022 το 1ο τμήμα του ολοήμερου ( Α΄1, Α΄2 , Β΄ και ΣΤ΄) θα λειτουργεί μέχρι τις 16:00. Ξεκινά, επίσης, να λειτουργεί και το 2ο τμήμα του ολοήμερου (Γ΄1, Γ΄2 και Δ΄1) μέχρι τις 16:00 και μόνον για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αγαπητοί γονείς , σας πληροφορούμε ότι από τη Δευτέρα 19 /9/2022 θα λειτουργήσει το ολοήμερο μέχρι τις 15:00 για τα παιδιά των Α΄, Β΄και ΣΤ΄τάξεων.

 

Από το Σχολείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
σας πληροφορούμε ότι ο καθιερωμένος
Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2022-23
θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12
Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8:30 π.μ.
 
Οι γονείς θα  παραμείνουν προκειμένου να
παραλάβουν τα παιδιά τους μετά τη λήξη του
αγιασμού. Εντός του αύλειου χώρου, αν
επιθυμούν, μπορούν να εισέλθουν μόνο οι
γονείς της Α΄ τάξης, τηρώντας τις
αποστάσεις. Οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς
τσάντες .
 
Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική.
 
Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
 
 
Από το Σχολείο

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  περιλαμβάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων. Επίσης, προβλέπεται επιπλέον χρόνος για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Οι μαθητές/τριες γίνονται δεκτοί/ές χωρίς κανένα κριτήριο εγγραφής.

Με το νέο, διευρυμένο χρονικά και αναβαθμισμένο ποιοτικό, ολοκληρωμένο, ενισχύονται οι δωρεάν υπηρεσίες εκπαίδευσης, εξασφαλίζονται περισσότερο ελεύθεροι, δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά στο σπίτι εφόσον η μελέτη που ολοκληρώνεται στο σχολείο και επιτυγχάνεται η προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο γονέων.

Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022-23 θα εφαρμοστεί στο 50% των τμημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε περίπου 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια. Για την επιλογή των μονάδων ελήφθησαν σχολικά κριτήρια όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών/τριών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

Δείτε αναλυτικά τα σχολεία στη σχετική  Υπουργική Απόφαση .

Ειδικότερα, το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου διαμορφώνεται ως εξής:

 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου ως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, καλούνται από το υπουργείο Παιδείας, οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών του σχολείου μας, το   οποίο   έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου και θα λειτουργεί ως τις 5:30 μμ, να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου  ώστε να εγγραφούν τα παιδιά τους, εφόσον το επιθυμούν, στα τμήματα διευρυμένου ολοήμερου, προκειμένου αυτά να σχηματιστούν εγκαίρως και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα, με την έναρξη του σχολείου.

    Η Διευθύντρια

    Ελένη Γκλάτη 

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Μυρρινούντος 22,
Μαρκόπουλο Αττικής, 19003

Τηλέφωνο: 22990-25433

Fax: 22990-25433

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.